buro voor tarot© Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden Centre Al Forqane | Croissant Rouge Européen

Home. shop. Specials. Dagkaarten. Opleidingen. Cursussen. Workshops. Consult. Druiden. Contact. Links.

buro voor tarot

ALTIJD JONG (voelen)


Buro voor tarot is opgericht in het jaar 2000 en sinds die tijd zijn we steeds in de weer geweest met vernieuwing. Tarot is al een oud spel, de eerste vermeldingen komen reeds voor in de dertiende eeuw. Toch is het ook in deze tijd nog steeds bruikbaar omdat er steeds vernieuwing in de kaarten en in het gebruik heeft plaatsgevonden, Tarot blijft dus Altijd Jong.

Tarot is de losbladige gebruiksaanwijzing voor het leven, de kaarten die je trekt zijn op dat moment van toepassing! Tarot werd en wordt nog steeds voor het voorspellen van de toekomst gebruikt, wij van buro voor tarot doen dat niet! We gebruiken de tarot om inzicht te krijgen in je huidige omstandigheden en vervolgens om inspiratie te krijgen om de toekomst te realiseren die je zelf graag wil. Vaak zijn het onze onbewuste drijfveren die ons tegenhouden. Tarotkaarten zijn als het ware de boodschappers tussen ons onbewuste en het bewuste zelf; een spiegel van de onbewuste krachten die in jezelf een rol spelen. Door hier bewust van te worden blijkt er ineens veel méér mogelijk te zijn.

We worden allemaal ouder, dat is in ieder geval te hopen aangezien we dan een lang leven hebben. Ook al worden we ouder, houdt dat niet in dat we ons ook oud gaan voelen! Creatief met het leven omgaan en doelen blijven stellen, is bovendien een uitstekende remedie tegen depressie en allerlei ziekten en kwalen. Uiteindelijk gaat er om hoe je met je eigen leven omgaat en als het aan ons ligt willen we je graag helpen er alles uit te halen wat er in zit, zodat je je lekker jong kan voelen, hoe oud je ook bent.

Wij maken o.a. gebruik van de Voyager Tarot. Deze is eind vorige eeuw gemaakt door James Wanless, een sprankelende Amerikaan, die het grote voorbeeld is van het `out - of - the - box -denken`. Hij ontwikkelde een geheel nieuwe tarot met originele plaatjes van alle tijden en alle culturen. Voor de uitgevers was deze tarot veel te modern, dus begon James zijn eigen uitgeverij en verkocht meer dan 250.000 exemplaren. In augustus en september geeft hij een aantal workshops in Taiwan en Japan en komt begin oktober bij buro voor tarot een aantal workshop geven. Oh ja,  James is 68 !

Home. Omhoog. Altijd Jong. Feelgood.