buro voor tarot© Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden Centre Al Forqane | Croissant Rouge Européen | La Lumière du Monde

buro voor tarot

Zaterdag 27 augustus 2016 Open Dag

De vier elementen in Tarot en Astrologie

In dit boek gaat Banzhaf in op de geschiedenis van de vier elementen, maar vooral ook op de betekenis. In het boek is een test opgenomen waardoor je zelf kunt bepalen op welke wijze de elementen in je karakter zijn vertegenwoordigd.

Door kennis van de elementen is het mogelijk om beter te reageren op je omgeving. Je herkent het element en je weet vervolgens welke wijze van reageren het beste is in de gegeven situatie.

Ook geeft kennis van de elementen meer begrip voor bijvoorbeeld je partner.

Tot slot geeft de kennis van de elementen in jezelf je de mogelijkheid om je tot heelheid te ontwikkelen, dat wil zeggen alle vier de elementen in jezelf te ontwikkelen.

De duidelijke karakterschetsen van de verschillende elementen, met hun onderlinge uitwisselingen zijn op een heldere humoristische wijze wijze beschreven.

Dit astrologieboekje handelt over de vier elementen. We duiken eerst in de geschiedenis en het is interessant om te lezen hoe al in het begin der tijden alles draaide om de viervuldigheid. Dat de mens nu juist vuur, aarde, lucht en water als de vier elementen uitkoos, laat zich verklaren door het feit dat alleen deze natuurkrachten de power kunnen hebben om de mens te vernietigen. Een onderhoudend boekje dat ons van de Griekse dichter/filosoof Empedokles, die geldt als de grondlegger van de vier elementen, uiteindelijk brengt bij Carl Gustav Jung die net als de Nederlandse astrologe Karen Hamaker een verband legde tussen de karakterleer en de elementen. Hoewel er ook aandacht aan de Tarotkaarten wordt besteed, vindt de auteur de horoscoop toch een beter instrument om onze persoonlijkheid te begrijpen. Hij stelt dat vooral de elementen waarin de zon, de maan en de ascendant staan het belangrijkste zijn. De verhandeling over de karaktereigenschappen horende bij de elementen is goed geschreven alsmede die over de eigenschappen van de dierenriemtekens in dit verband. Wat minder geslaagd is de test waarin de lezer door middel van vragen kan toetsen welke elementen sterk of zwak staan. Wel in orde is de prima literatuurlijst achterin.
(Biblion recensie, Johan Berenschot)

ISBN 90-77153-11-X

Prijs:18 euro
Je kunt het boek bij de boekhandel bestellen of met behulp van een creditcard door op de volgende link te klikken (zonder verzendkosten)
Het is ook mogelijk om dit boek thuisgestuurd te krijgen.
Maak 18 euro op rekening 573433046 ten name van buro voor tarot te Breda o.v.v. 4E en naam en adres en we sturen het onmiddellijk naar je op.