Kaarten trekken buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   

DruidCraft Tarot van de Druďden                

Beroepsopleiding Tarot Mediator                           Doel en Talenten  - Workshop

Basiscursus Tarot vanaf € 11,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite    Kabbalistische Horoscoop

Wil op de hoogte blijven van onze activiteiten?
abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
Voornaam:           
Achternaam:                      

e-mail adres:           

   Start Omhoog                        

Een verslag van een deelnemer aan de lezing van Hajo Banzhaf te Turnhout en de workshop te Rijen:

Regie der elementen, ons levensthema.

 

Hajo Banzaf te gast bij het Buro voor Tarot te Rijen

Ooit je afgevraagd wat je bestemming in dit leven is? Wat je levensdoel eigenlijk is?

Hajo Banzhaf, de beroemde Tarotkenner geeft nieuwe antwoorden. Kennelijk. Hij heeft een website (http://www.tarot.de) die zo’n 8000 keer per dag  wordt aangeklikt, alle reden om eens een lezing van hem bij te wonen. Dat kon, georganiseerd door het Buro voor Tarot in het Speelkaart Museum te Turnhout.

Daar hoorde ik zaken die vroegen om meer informatie. Dat kon: de volgende dag een workshop gegeven door Banzhaf te Rijen. Mensen uit het hele land zaten er die dag.

Banzhaf aan het woord. [ U kunt het nalezen en bestuderen in het betreffende Astrologie-Tarot boek door Banzhaf, zoals goed vertaald door Agnes & Jurre Yntema ]

Volgens de klassieke (westerse) alchemie worden de vier elementen (aarde vuur, water, lucht) door een gezond mens evenwichtig geleefd. Evenwichtig leven betekent hier dat ieder element een even groot (vierde) deel van ons leven regeert.

 Deze vier elementen vormen het evenwicht in een mensenleven. Wat is dan je levensdoel? Antwoord door Hajo Banzhaf:  leef evenwichtig de vier elementen!

Zijn uitleg is dat ons zo vaak gezochte levensdoel verdwijnt in onze dagelijkse beslommeringen, het vragen naar ons uiteindelijke levensdoel werkt zelfs belemmerend.

We kunnen weten dat ons doel is om het evenwicht der vier elementen te leven.

Banzaf ontwikkelde hiertoe een zelftest (door het Buro voor Tarot te Rijen in ’t Nederlands vertaald) om je huidige en geleefde elementen aan te kunnen geven, waaruit de toekomstige levensrichting te vinden is, dat zijn je nog minder of niet ‘geleefde elementen’.

 Kritische vraag: Waarom zouden deze vier elementen de regie hebben over ons leven? In de workshop van het Buro voor Tarot te Rijen door Hajo Banzaf legde hij uit dat deze filosofie der vier elementen in de Westerse cultuur verankerd ligt, zolang reeds dat er geen andere symboliek  in het avondland aan kan tippen.

 Hoe sterk sta je in je Element?

 Om te weten hoe de vier Elementen    Vuur, Aarde, Lucht en Water bij ons gewogen zijn, vulden wij een vragenlijst in, zoals die verstrekt werd. Daarmee vonden wij welke elementen wij goed ontwikkeld hebben, maar ook, welke elementen slechts zwak in ons leven vertegenwoordigd zijn of zelfs helemaal nog ontbreken. Omdat dat oorzaak van zwakten en fouten kan zijn is deze Informatie zeker niet oninteressant.

 Doe nu de test online

 Waarop is die test gebaseerd? C.G. Jung kende vier archetypen en de Griek Empedocles kende vier alchemische elementen (aarde, vuur, water en lucht). Hiermee is de Tarot ingericht (pentakels, staven, kelken, zwaarden). Deze vier werden in deze workshop (en in het boek) belicht en toegepast t.b.v. 

  1. Karakteraanduiding
  2. Partnerschap
  3. Horoscoop
  4. Alchemie

De duiding van de vier elementen in de drie lagen van ons aura, die veelal gebruikt wordt voor legpatronen van de Tarot is

Vuur

Water

Lucht

Aarde

 

Gezichtsvermogen

Smaak/Reuk

Gehoor

Tastzin

Lichamelijk

Voorstellingsvermogen

Overeenstemming

Begrijpen

Genieten

Emotioneel

Visionaire beleving

Eenwording

Eendracht

Deelnemen

Spiritueel

De vier elementen geduid in ons aura