buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   
Tarot Inzicht Therapie

Inschrijving beroepsopleiding tot Tarot Mediator van start

Basiscursus Tarot vanaf € 12,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? abonneer je dan op onze gratis e-mail nieuwsbrief:
Voornaam:  Achternaam:  e-mail adres:           

Wil je het programma per post ontvangen? vul dan hier je adres in: straat+ huisnr postc.plaats

Start Omhoog

Philip Carr-Gomm

Biografie

 

Philip Carr-Gomm is schrijver en psychotherapeut. Hij woont samen met zijn vrouw Stephanie en hun kinderen in Sussex, Engeland.

Hij is de schrijver van “Het Mysterie van de Druïden”, “Heksen en Druiden”, de Tarot van de Druiden”  en co-auteur  van “Het Dieren Orakel van de Druiden” en redacteur van “The Book of Druidry” en “The Druid Renaissance”, deze twee laatste boeken zijn (nog) niet in de Nederlandse vertaling verschenen.

 

 

Op vijftienjarige leeftijd ontmoette hij Ross Nichols, de oude Druïden leider. Sinds die tijd leerde Nichols hem over Druidry.

Philip is afgestudeerd in psychologie aan het University College London.

Aanvullend werd hij getraind in psychotherapie voor volwassenen aan het instituut voor Psychosynthese en in speltherapie voor kinderen door Dr. Rachel Pinney. Hij studeerde tevens aan het London Montessori Centre en was het hoofd van de montessorischool te Lewes, Engeland.

In 1988 werd hij gevraagd de leiding op zich te nemen van “The Order of Bards, Ovates and Druids, dit is één van de grootste druïdengroeperingen in de wereld.

Sindsdien combineert hij zijn praktijk in psychotherapie met schrijven en het geven van workshops in de gehele wereld.

 

Hij is nu grootvader en heeft twee zonen uit zijn eerste huwelijk en twee dochters uit zijn tweede huwelijk.

 

Philip Carr-Gomm:

“In mijn jeugd kwam ik één van de wetenschappers tegen die zijn leven weidde aan het herinterpreteren van de traditie van de Druïden, een oude Druïden leider, Ross Nichols. Hij werd mijn eerste spirituele leraar. Jaren later, na zijn dood werd ik gevraagd om zijn plaats in te nemen als leider van de Order of Bards, Ovates and Druids. Ik was inmiddels afgestudeerd in Psychologie en Psychotherapie en was terughoudend om deze nieuwe rol te accepteren. Ik hield niet van de titel “druïdenleider” met die “hiërarchische” ondertoon. Uiteindelijk accepteerde ik deze traditionele titel in de hoop dat ik deze eens zou kunnen vervangen met een term die meer passend zou zijn in deze tijd van toenemende gelijkwaardigheid.

In het begin werkte ik als psycholoog en voelde me daar goed bij. Ik neigde er toe om mijn rol als druïdenleider als vreemd te beschouwen: Hoe kon ik nu een Druïde zijn in de twintigste eeuw? Toen ik deze bezorgdheid liet gaan opende ik mezelf voor een wereld vol magie, die de psycholoog in me nooit zou kunnen bereiken.

Ik voerde ceremoniën uit met tientallen mededruïden onder de zon en de maan, bij rivieren en onder hoge bomen en binnen de grote stenen van Stonehenge.  Ik begon toen de waarde van dit alles in te zien, mensen veranderen toen ze de leer van de Druïden hadden gevonden. Deze oude aardereligie heeft de kracht om de ziel te beroeren en om levens te veranderen. Het spreekt de behoeften aan die we hebben in deze moderne wereld ongeacht of hun etnische oorsprong of zelfs hun religie”.