buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   
18 november Ontdek je Doel & Talenten

Tarot Inzicht Therapie

Basiscursus Tarot vanaf € 12,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? abonneer je dan op onze gratis e-mail nieuwsbrief:
Voornaam:  Achternaam:  e-mail adres:           

Wil je het programma per post ontvangen? vul dan hier je adres in: straat+ huisnr postc.plaats 

   Start Omhoog

 

60 stands - 45 workshops – 24 debatten en lezingen

de Doelen – Rotterdam - 10 en 11 maart

dé carrièrebeurs voor het onderwijs

 

Leraren niet op zoek naar het grote geld,

maar naar verandering en verdieping

 

Utrecht – 20 januari 2006 - De beurs Leraar en loopbaan wordt een groots evenement: twee dagen lang is in de Doelen in Rotterdam alles vinden op het gebied van professionalisering voor het basis- en voortgezet onderwijs. Of het nu gaat om een cursus om meer te weten over dyslexie, het opleidingenaanbod voor schoolmanager, de mogelijkheden van de levensloopregeling, de kansen voor een andere baan, hoogbegaafdheid, omgaan met agressie, de gevolgen van de Wet beroepen in het onderwijs, of bijvoorbeeld nieuwe didactische concepten. Interessant voor iedereen die in het basis- of voortgezet onderwijs werkt.

 

In het onderwijs hebben scholing en professionalisering al een stevige basis. Met de nieuwe Wet beroepen in het onderwijs lijkt het versterken van de bekwaamheid van leraren alleen maar toe te nemen: de wet verplicht werkgevers en werknemers om samen te werken aan verdere kwaliteitsverbetering van het personeel. De Algemene Onderwijsbond heeft deze ontwikkeling aangegrepen om de eerste professionaliserings-beurs Leraar en Loopbaan te organiseren. Inschrijven voor de beurs voor leraren uit basis- en voortgezet onderwijs kan vanaf vandaag op www.leraarenloopbaan.nl.

 

Carrièrekansen genoeg in het onderwijs: een andere taak, verdieping van het vak, het begeleiden van nieuwe collega’s, directeur worden, overstappen naar een andere onderwijssector. Leraren willen graag verandering. Zij zijn in hun loopbaan alleen niet op zoek naar het grote geld, maar naar uitdaging en verdieping. Onderzoek van de AOb naar de carrièrewensen van leraren laat zien dat vier van de tien over willen stappen naar een andere onderwijssector. De overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is daarbij het populairst. Eén op de drie wil graag een speciale taak op zich nemen, zoals remedial teacher of begeleider van nieuwe docenten. Ongeveer een kwart denkt na over een baan als manager. Op de beurs Leraar en loopbaan kunnen zij terecht voor nascholing, cursussen en vervolgopleidingen op dit terrein. Het volledige onderzoek vindt u op www.leraarenloopbaan.nl

 

Op de beurs is een enorm aanbod te vinden aan opleidingen, cursussen en informatie. Schooladviesdiensten presenteren hun aanbod. Lerarenopleidingen (pabo’s, opleidingen voortgezet onderwijs, universitaire lerarenopleidingen) zetten hun nascholingsaanbod in de etalage. Vacaturebureaus en schoolbesturen werven personeel. Onderwijsorganisaties als het ministerie, SBL en Kennisnet zijn er aanwezig. AOb-scholing helpt bij de loopbaanplanning en de juridische dienst van de bond beantwoordt vragen over de voetangels en klemmen bij een overstap. Het ABP geeft inzicht in pensioenen, Loyalis informeert over de levensloopregeling. Het uitgebreide workshop- en lezingenprogramma geeft extra kleur aan al dat aanbod om ter plekke kennis te maken met alle aanbieders.

In het openingsdebat staat de onderwijscarrière centraal, bij het slot kijken we met Maria van der Hoeven naar de positie van starters.

buro voor tarot zal tijdens de beurs aanwezig zijn en korte consulten verzorgen.