buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   
Tarot Inzicht Therapie

Inschrijving beroepsopleiding tot Tarot Mediator van start

Basiscursus Tarot vanaf € 12,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? abonneer je dan op onze gratis e-mail nieuwsbrief:
Voornaam:  Achternaam:  e-mail adres:           

Wil je het programma per post ontvangen? vul dan hier je adres in: straat+ huisnr postc.plaats

Start Omhoog

Onderstaande boeken kunnen wij van harte aanbevelen

De vier elementen in Tarot en Astrologie

 In dit boek gaat Banzhaf in op de geschiedenis van de vier elementen, maar vooral ook op de betekenis. In het boek is een test opgenomen waardoor je zelf kunt bepalen op welke wijze de elementen in je karakter zijn vertegenwoordigd.

Door kennis van de elementen is het mogelijk om beter te reageren op je omgeving. Je herkent het element en je weet vervolgens welke wijze van reageren het beste is in de gegeven situatie.

Ook geeft kennis van de elementen meer begrip voor bijvoorbeeld je partner.

Tot slot geeft de kennis van de elementen in jezelf je de mogelijkheid om je tot heelheid te ontwikkelen, dat wil zeggen alle vier de elementen in jezelf te ontwikkelen.

De duidelijke karakterschetsen van de verschillende elementen, met hun onderlinge uitwisselingen zijn op een heldere humoristische wijze wijze beschreven.

Dit astrologieboekje handelt over de vier elementen. We duiken eerst in de geschiedenis en het is interessant om te lezen hoe al in het begin der tijden alles draaide om de viervuldigheid. Dat de mens nu juist vuur, aarde, lucht en water als de vier elementen uitkoos, laat zich verklaren door het feit dat alleen deze natuurkrachten de power kunnen hebben om de mens te vernietigen. Een onderhoudend boekje dat ons van de Griekse dichter/filosoof Empedokles, die geldt als de grondlegger van de vier elementen, uiteindelijk brengt bij Carl Gustav Jung die net als de Nederlandse astrologe Karen Hamaker een verband legde tussen de karakterleer en de elementen. Hoewel er ook aandacht aan de Tarotkaarten wordt besteed, vindt de auteur de horoscoop toch een beter instrument om onze persoonlijkheid te begrijpen. Hij stelt dat vooral de elementen waarin de zon, de maan en de ascendant staan het belangrijkste zijn. De verhandeling over de karaktereigenschappen horende bij de elementen is goed geschreven alsmede die over de eigenschappen van de dierenriemtekens in dit verband. Wat minder geslaagd is de test waarin de lezer door middel van vragen kan toetsen welke elementen sterk of zwak staan. Wel in orde is de prima literatuurlijst achterin.

(Biblion recensie, Johan Berenschot)

ISBN 90-77153-11-X

Prijs:18 euro
bestelinformatie

De Tarot - Het grote levensavontuur

Dit is één van de beste boeken op het gebied van tarot om het systeem van kaarten te leren begrijpen als ontwikkelingsweg van de mens.
Hajo Banzhaf beschrijft op heldere wijze de ontwikkeling van de mens aan de hand van kaarten van de Grote Arcana, geïllustreerd door voorbeelden uit de mythologie.
De 22 kaarten worden archetypische wegwijzers bij onze grote speurtocht door het leven, onze zoektocht naar de Graal.
Dit boek is geen opsomming van feiten, maar leest als een roman.

ISBN 90-6378-394-9
prijs 22,50 euro
bestelinformatie

 

Sleutelwoorden bij de tarot van A.E.Waite

ISBN 90-6378-447-3

Prijs 13,50 euro

Een prima boek voor de beginner. Alle kaarten worden stuk voor stuk besproken met een korte uitleg. Dit boek is vooral geschikt om de kaarten te leren kennen.
bestelinformatie

 

De tarot als gids voor het dagelijks leven

90-6378-299-3

Prijs 13,50 euro

Dit boek beschrijft aan de hand van één legpatroon de duiding van de verschillende kaarten op de plek in de duiding. Per duiding worden er verschillende mogelijkheden gegeven. Hierdoor wordt de gebruiker gestimuleerd om over het probleem na te denken, waardoor de eigen intuïtie tevens wordt ontwikkeld, ook al is er nog weinig kennis van de kaarten. De in het boek beschreven decks zijn de Waite en de Crowley kaarten, doch het boek is zeker ook voor andere tarot decks te gebruiken die dezelfde getalssymboliek volgen.
bestelinformatie