buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   
Open Dag 2e Pinksterdag

Workshop Wichelroedelopen 17 juni

Tarot Inzicht Therapie

Basiscursus Tarot vanaf € 12,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? abonneer je dan op onze gratis e-mail nieuwsbrief:
Voornaam:  Achternaam:  e-mail adres:           

Wil je het programma per post ontvangen? vul dan hier je adres in: straat+ huisnr postc.plaats 

   Start Omhoog

Vier Elementen Sales en Gesprekstechniek

 Als verkoper vraag je je soms af waarom je met een bepaalde klant geen contact krijgt en waarom het met een andere klant meteen klikt. De ene klant begrijpt meteen wat je bedoeld en aan een ander kun je het niet duidelijk maken.

Het antwoord kunnen we vaak vinden in de verschillende karaktertypes.

Door de kennis van deze verschillende karaktertypes, gecombineerd met moderne gesprekstechniek kunnen we ons potentieel van mogelijke kopers mogelijk verdubbelen en soms verdrievoudigen.

Een voorbeeld:

Wat spreekt de verschillende temperamenten bijvoorbeeld aan bij de aankoop van een koffiezet apparaat?

Het aarde-type zal een praktisch apparaat willen hebben met een lange levensduur.

Het water-type zal zich afvragen of de koffie die met apparaat wordt gemaakt goed van smaak is en vooral of het eenvoudig te bedienen is.

Het lucht-type zal zich aangesproken voelen door de technische mogelijkheden van het apparaat, misschien met een elektronische timer-functie? Ook zal lucht het prettig vinden als er niet geknoeid hoeft te worden met koffiedik enz.

Het vuur-type wil het nieuwste, het modernste apparaat, eenvoudig en vooral snel in gebruik. Dus als vuur koffie wil, dan wil hij het NU!

 

Het lijkt alsof de verschillende karakters allemaal een ander apparaat willen hebben. Dat is vaak niet nodig. Het gaat er om dat de verkoper inschat tot welk type de potentiële klant behoort. De verkoper kan dan die aspecten van het apparaat aangeven die voor de klant van belang zijn; hetzelfde apparaat zal dan aan meer klanten kunnen worden verkocht.

Belangrijk hierbij is dat de verkoper zijn persoonlijke voorkeur opzij zet. Indien de verkoper overwegend een luchttype is, zullen de verkopen aan de andere drie karakters moeizamer verlopen, dit geldt vanzelfsprekend ook voor alle andere combinaties.

 Tijdens de training komen de verschillende karaktertypen uitvoerig aan bod, alsmede het karakter van de deelnemers. De te verkopen producten worden geanalyseerd op hun kenmerken voor de verschillende karakters.

Tijdens de training worden vier karaktertypen verder uitgediept.

Met praktijkvoorbeelden wordt de omgang met de verschillende karaktertypen vervolgens in beeld gebracht. Er wordt met name aandacht besteed aan het herkennen van de verschillende karaktertypen, zodat op een juiste wijze kan worden ingespeeld op de behoefte.

Tijdens de training zal ook de gesprekstechniek voor de verschillende karakters in praktijk worden geoefend.

Voor wie: verkopers

Plaats: buro voor tarot, Haansbergseweg 16a, 5121 LJ  Rijen, tel 0161 22 44 11.

Datum: 26 mei 2004

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Kosten: 100 euro (excl. 19% BTW) per persoon

Incl. eenvoudige lunch.