buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   
18 november Ontdek je Doel & Talenten

Tarot Inzicht Therapie

Basiscursus Tarot vanaf € 12,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? abonneer je dan op onze gratis e-mail nieuwsbrief:
Voornaam:  Achternaam:  e-mail adres:           

Wil je het programma per post ontvangen? vul dan hier je adres in: straat+ huisnr postc.plaats 

   Start Omhoog

Tarotvakantie

 geplaatst in Tarotmagazine

Buro voor tarot gebruikt de tarotkaarten om inzicht te krijgen in je situatie en in jezelf.

Door het inzicht in met name je zwakke kanten, ben je in staat om meer uit je leven te halen. Dit proces wordt ook wel spirituele groei of persoonlijke groei genoemd.

Naast de tarotcursussen biedt buro voor tarot ook aanverwante cursussen aan: Ontdek de Kracht in jezelf is daar één van. Veel mensen voelen deze kracht, maar worden onzeker als een ander het niet voelt, of stellen veel te hoge eisen aan zichzelf. Al met al leidt dit naar een gebrek aan zelfvertrouwen en in sommige situaties zelfs tot faalangst.

Tijdens de week op “La Vie Tara” vorig jaar hebben we alles gecombineerd. Dat kan omdat alles met alles te maken heeft. Door de combinatie ontstaat er een afwisselend en speels geheel. Een hele week alleen met kaarten bezig zijn kan iets teveel zijn.

De meeste deelnemers aan de week wilden er even tussenuit maar toch zinvol bezig zijn. De beloften en de daarmee samenhangende verwachtingen waren open, iedereen hoopte er het één en ander van op te steken, maar de twijfel of dit werkelijk zou lukken in een week tijd was wel degelijk aanwezig. Een paar mensen in de groep hadden reeds jaren bij therapeuten gelopen. We houden alle deelnemers altijd voor, ook als men een gewone cursus komt volgen of een consult doet, dat dit het begin van een andere richting kan zijn.

Doordat we een aantal dagen de tijd hadden en doordat we afgesloten waren van de normale buitenwereld konden we naar hartelust werken. Na een hele dag Tarot was iedereen bekaf, de emoties komen los en de inzichten begonnen komen, met name over de kern van de problematiek. Het was dan ook een verademing voor iedereen dat we de volgende dag met de wichelroedes aan de slag zouden gaan. Nu is het met wichelroede lopen zo, dat dit alleen mogelijk is als je je openstelt voor de krachten van de natuur. Met een muur om je heen heeft geen zin om de energie van de aarde of van een boom te voelen en dit feit maakte dat iedereen meteen openstond voor de krachten van moeder natuur. Maar als je gewend bent jezelf af te schermen, dan maak je iets mee dat helemaal nieuw voor je is. Dit speels intermezzo had dus dezelfde invloed als de tarot, echter minder verbaal.

Door de franse omstandigheden werden bovendien nog meer uitgedaagd. Het dorpje waar we waren, was tevens een RK bedevaartsoord, met een aantal (dode) heiligen in verschillende kerken in het dorp. Het was echter “not done” om met wichelroedes door het dorp te lopen laat staan door de basiliek. We hebben dus al snel aangeleerd om de wichelroede niet te gebruiken en puur met ons lichaam de energievelden en lijnen op te vangen. Door de concentratie waarmee iedereen dit  deed moeten we er wel erg devoot hebben uitgezien. We kwamen er echter achter dat de heiligen die werden aanbeden voor hun bijzondere krachten precies op leylijnen of wateraders lagen. De kracht was dus van moeder aarde en niet van deze lijken. Kennis is inderdaad dodelijk voor het geloof. Om deze reden wordt de Tarot in haar oorspronkelijk betekenis ook niet erg door de kerk gewaardeerd. De les van Tarot is dat je het zelf moet doen en dat alle mogelijkheden je daarvoor ter beschikking staan. Hier heb je de kerk dan niet meer voor nodig. Het verbieden van de Tarot is dus simpel een marketingmiddel, door de charlatans ongemoeid te laten, komt het orakel toch wel in een kwaad daglicht te staan.

Nu, zo denken wij er dus niet over en de volgende dagen gingen weer lustig aan de slag met de Tarot. Het eerste deel van de week met het onderzoeken van de problemen, het openstellen van je gevoel, het contact maken met de geweldige kracht van moeder aarde en je verbondenheid met het geheel. Het tweede deel van de week was gericht op het gebruiken van al je kracht om je talenten optimaal naar voren te laten komen. En het werkte….

We hebben nu maanden later enkele reacties gehad van vakantievierders en ze vertelden dat de verandering inderdaad in die week was begonnen. We organiseren deze week nu wat dichter bij huis in een voormalige abdij midden in een bos van 40 ha.

Agnes Yntema