buro voor tarot Doe de Vier Elementen Test   
   BASISCURSUS VIA DE E-MAIL         MONDELINGE TAROT CURSUSSEN             BEROEPSOPLEIDING TAROT MEDIATOR   
18 november Ontdek je Doel & Talenten

Tarot Inzicht Therapie

Basiscursus Tarot vanaf € 12,- per maand PER POST OF E-MAIL  Rider Waite   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? abonneer je dan op onze gratis e-mail nieuwsbrief:
Voornaam:  Achternaam:  e-mail adres:           

Wil je het programma per post ontvangen? vul dan hier je adres in: straat+ huisnr postc.plaats 

   Start Omhoog

De Wondere Werking van Voyager Tarot tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel

geplaatst in Tarotmagazine

Slechts enige weken voor de startersdag, 2 november 2002, werden wij door de Kamer van Koophandel in Tilburg gebeld, of we ook aanwezig wilden zijn met een stand. Dat wilden wij wel.

Sinds het prille begin van buro voor tarot hebben we een goede relatie gehad met de Kamer van Koophandel. Aangezien we met de tarot geen toekomst voorspellen en dus niet konden afwachten op basis van de goede kaarten die we hadden getrokken dat het allemaal wel goed \zou komen, zijn we op het aanbod van de Kamer ingegaan om met medewerking van studenten van de economische faculteit van de universiteit van Tilburg een bedrijfsplan te maken. Dit plan moest voldoen aan een aantal eisen op financieel, organisatorisch, administratief en marketing gebied. De versie van het bedrijfsplan die definitief genoemd kon worden zou aan het eind van het traject worden beoordeeld door medewerkers van de Kamer van Koophandel en door de hoogleraar. Op basis hiervan kon de student studiepunten verzamelen, mits het plan in orde was. Voor ons betekende dit dat niet alleen de student punten kon krijgen, maar dat wij ook de toets van de beoordeling moesten doorstaan. Bij het maken van een bedrijfsplan ben je voortdurend bezig met het maken van prognoses, voor de komende drie jaar zelfs. Dus alles wat we met Tarot niet willen, moesten we dus wel doen vanuit bedrijfseconomisch perspectief. Humor dus. Dergelijke plannen worden door banken gebruikt om eventuele financieringen te geven.

Door deze eerdere ervaringen en door het lidmaatschap van de Jonge Ondernemers Sociëteit Tilburg (JOST) werden we dus gevraagd voor de Startersdag. Ze wisten dat we niet alleen zweverig bezig waren met alternatief tijdverdrijf.

Daar stonden we dus temidden van multinationale banken en andere duur uitziende bedrijven. Ik moet echter erkennen dat we inmiddels ook internationaal werken. Er komen cursisten uit België en met de e-mail versie van de Voyager Opleiding hebben ook cursisten in Caïro en IJsland, maar toch.

De verbazing van sommige starters was dusdanig van hun gezicht te lezen dat ik hen aanbod om hun plan eens met de Voyager kaarten te beschouwen. We richtten ons daarbij voornamelijk op de psychologische component in het plan. De sterkte van de persoon achter het plan. Dan komt meteen aan de orde dat ondernemers ook mensen zijn met de oeroude opvattingen van “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”. Toen ik één van de potentiële ondernemers vroeg hoeveel hij wilde gaan verdienen met zijn eigen bedrijf kreeg ik als antwoord: “als ik er maar net van kan leven”. Dat is echt een antwoord voor de Amerikaanse Voyager. Ik vroeg, wil je niet gewoon heel veel verdienen, je steekt je nek uit, je bent waarschijnlijk goed in vak enz. Hij kijkt me een beetje vreemd aan en zegt “Mag dat, nou graag!!. We zijn toen kaarten gaan leggen op zijn plan met het idee dat het een uiterst aantrekkelijke onderneming zou worden. Bij de laatste kaart, “wat moet ik doen “ bleek dat hij het inderdaad voor elkaar zou kunnen krijgen, de ideeën borrelden op terwijl we bezig waren. In de tijd van het korte consult, ca 10 minuten, was zijn kijk op de toekomst radicaal gewijzigd, van een marginaal bedrijfje in een echte onderneming. Stomverbaasd over wat er gebeurd was nam hij in dank onze folder mee.

Ik hoop dat we over een paar jaar een workshop kunnen organiseren voor zijn personeel.

 buro voor tarot,

JY

meer over bedrijven

meer over Voyager Tarot